អ្នក​ចូលចិត្ត​ប្រើ​ម៉ាស៊ីន microwave គួរ​យល់ដឹង​ពី​បញ្ហា​នេះ​

ដោយ​៖ សុភា​

ម៉ាស៊ីន​microwave​ទាំងអស់​ត្រូវបាន​គេ​ធ្វើឡើង​ដោយ​ប្រើប្រាស់​ចំហាយ​វិ​ឡុ​សកម្ម​ដើម្បី​ដុត​កម្ដៅ​ហើយ​អាហារ​ដែល​រង​កម្ដៅ​វិ​ឡុ​សកម្ម​អាច​បង្ក​ផលប៉ះពាល់​ជាច្រើន​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នកប្រើប្រាស់​ដូចជា​។​

 ១.​អាហារ​ដែល​កម្ដៅ​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​microwave​អាច​បណ្ដាល​ឲ្យ​ខួរក្បាល​ខូច​ជា​អចិ​ន្ដ្រៃ​និង​ខូច​ខួរក្បាល​ដោយសារ​វិ​ឡុ​សកម្ម​។​
២.​អាហារ​ដែល​កម្ដៅ​យូរ​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​អាច​បង្ក​ហានិភ័យ​កើត​មហារីក​។​
៣ មូលី​គុល​នៃ​microwave​បណ្ដាល​ឲ្យ​ដុះ​សាច់​ផ្សេងៗ​និង​ជំងឺ​មួយចំនួន​ក្នុង​ពោះវៀន និង​ក្រពះ​។​
៤ រាល់​វិ​តា​មីន​និង​ជាតិ​រ៉ែ​ដែល​នៅក្នុង​ម្ហូបអាហារ​នឹង​បាត់បង់​ទាំងស្រុង បន្ទាប់ពី​កម្ដៅ​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​
៥ បរិភោគ​អាហារ​ដែល​ប្រើ​ម៉ាស៊ីន​យូរអង្វែង​នឹង​កើន​កោសិកា​មហារីក​ក្នុង​ឈាម​មនុស្ស​។​
៦ ធ្វើ​ឲ្យ​ប្រព័ន្ធ​ភាព​សុំា​មនុស្ស​ធ្លាក់ចុះ​។​
៧ អាហារ​ដែល​ច​ង្អិ​ន​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​នេះ​ធ្វើ​ឲ្យ​យើង​ពិបាក​ប្រមូលផ្ដុំ​អារម្មណ៍ បាត់​ការចងចាំ អារម្មណ៍​មិន​នឹងនរ និង​មិនសូវ​ឆ្លាត ឬ​ឆ្លាត​មាន​កម្រិត​។ យោងតាម​កត្តា​ទាំងអស់​ខាងលើ​នេះហើយ​យើង​គួរ​គប្បី​កាត់បន្ថយ​ការប្រើប្រាស់ Microwave ឲ្យ​បាន​កាន់តែច្រើន​កាន់តែ​ល្អ​ដើម្បី​សុខភាព​យើង និង​ក្រុមគ្រួសារ​។ ដោយ​៖ សុភា​
 

Nwmwytq5nj
Zme1yjmxnd
Ztdiodlmnj