ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ៖ អគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូល បានផ្សាយថា នៅថ្ងៃទី២៣ ខែមករា ឆ្នាំ២០១៩
មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ដោយមានការសហការពី នគរបាលប្រឆាំងបទល្មើសសេដ្ឋកិច្ចខេត្ត និងមន្ត្រីមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត បានចុះត្រួតពិនិត្យទីតាំងកែច្នៃ ស្ករត្នោត ពីស្ករស មួយកន្លែង នៅភូមិចាន់គិរី សង្កាត់ប៉ោយប៉ែត ក្រុងប៉ោយប៉ែត ខេត្តបន្ទាយមានជ័យ ។
ក្នុងសកម្មភាពនៃការត្រួតពិនិត្យ មន្ត្រីជំនាញបានរកឃើញ សមាសធាតុផ្សំរួមមាន៖ ១. ស្ករត្នោត ១០ គីឡូក្រាម ២. ស្ករសរ ៥០ គីឡូក្រាម ៣. ទឹក ១៤ គីឡូក្រាម និង៤. សាច់ជូរ ១០ ក្រាម ។
បន្ទាប់មក ព្រះរាជអាជ្ញារងអមសាលាដំបូងខេត្តបន្ទាយមានជ័យ បានសម្រេចផ្អាក ទីតាំងកែច្នៃបណ្តោះអាសន្ន ហើយម្ចាស់ត្រូវបានឃាត់ខ្លួន ដើម្បីកសាងសំណុំរឿងទៅតុលាការ ហើយ ក៏បានចាក់សោផ្ទះបិទឃ្លំបេ តាមបញ្ជារបស់លោកព្រះរាជអាជ្ញារង ។
ម្ចាស់ទីតាំងឈ្មោះផៃ សំណាង ភេទប្រុស អាយុ២៦ឆ្នាំ ជាប្តី និងប្រពន្ធឈ្មោះសុខ ម៉ី អាយុ២៥ឆ្នាំ ។ នៅក្នុងផ្ទះកើតហេតុ គេឃើញមានខ្ទះសម្រាប់រងាស់ស្ករ និងឧបករណ៍ផ្សេងៗរួមទាំងគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀត ។ ទីតាំងផលិតហាក់ពុំមានអនាម័យត្រឹមត្រូវទេ ដោយប្រភពពីអ្នកស្រុកបានបង្ហើបដែរថា រាល់យប់មុនពេលផលិតស្ករត្នោត ម្ចាស់ទីតាំងតែងតែចាក់បំពងសម្លេងបទចម្រៀង ដើម្បីមិនឱ្យគេឮសម្លេងសកម្មភាពផលិតស្ករត្នោតចេញមកក្រៅទេ ។
ពេលសមត្ថកិច្ចសាកសួរម្ចាស់ផ្ទះនិយាយថា « ខ្លួនផលិតស្ករត្នោតប្រហែល៨ឆ្នាំមកហើយ គឺបន្តរបរនេះពីឱពុកម្តាយមក ប៉ុន្តែមិនដែលទទួលទានស្ករត្នោតដែលខ្លួនផលិតនោះទេ ។ គេមិនដឹងថា កាផលិតស្ករត្នោតក្លែងក្លាយនេះ ផ្សំពីអ្វីខ្លះ ប៉ុន្តែម្ចាស់ផ្ទះប្រាប់ថា ផ្សំចេញពី៤យ៉ាង ទី១-ស្ករត្នោតពិត ទី២-ស្ករ.ស ទី៣-សាច់ជូរ កូររំងាស់បញ្ចូលគ្នាជាង២ម៉ោង ទើបក្លាយជាស្ករត្នោត ដឹកយកទៅលក់ចែកចាយតាមតម្រូវការរបស់អាជីវករតាមទីផ្សារ ៕ ដោយ ៖ កូឡាប