ខេត្តព្រះសីហនុ ៖ មន្ត្រីជំនាញសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ បានរកឃើញបង្គារស្រស់ចំនួន ៨០គីឡូក្រាម ដាក់លក់នៅតូបលេខ៨២៦ ក្នុងផ្សារលើ នាក្រុងព្រះសីហនុ កាលពីព្រឹកថ្ងៃទី២៩ ខែឧសភា ឆ្នាំ២០១៩នេះ។
សកម្មភាពចុះត្រួតពិនិត្យសុវត្ថិភាពខាងលើនេះ មានការចូលរួមសហការពីមន្ត្រីសាលាខេត្តព្រះសីហនុ, មន្ត្រីមន្ទីរពាណិជ្ជកម្ម, អាជ្ញាធរមូលដ្ឋាន និងតំណាងផ្សារលើផងដែរ។
មន្ត្រីកាំកុងត្រូលបន្តថា មន្ត្រីជំនាញបន្តចុះផ្សព្វផ្សាយអប់រំ អំពីគុណភាព នៃសុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ និងទំនិញផ្សេងៗ នៅតាមទីផ្សារ និងនៅតាមផ្ទះលក់ដូរនានា ក្នុងខេត្តព្រះសីហនុចំនួន៤ដង ក្នុងមួយខែៗ។
លោកបញ្ជាក់ថា ជាក់ស្ដែងនៅព្រឹកថ្ងៃទី២៩ ខែឧសភានេះ មន្ត្រីកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ បានបន្តចុះត្រួតពិនិត្យតូបលក់គ្រឿងសមុទ្រស្រស់ៗមួយចំនួននៅផ្សារលើ នាក្រុងព្រះសីហនុ ដោយបានរកឃើញបង្គាស្រស់ចំនួន ៨០គីឡូក្រាម ត្រូវអាជីវករនៅតូបលេខ៨២៦ ដាក់លក់ ហើយមានចាក់សារធាតុម្យ៉ាងដូចចាហ៊ួយ ចូលទៅក្នុងបង្គាស្រស់ទាំងនោះ។
មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលលខេត្តព្រះសីហនុ ឲ្យដឹងដូច្នេះ រួចបញ្ជាក់ថា គោលបំណងនៃការចុះត្រួតពិនិត្យ ទំនិញ ឬចំណីអាហារទាំងងៀត និងស្រស់ នៅតាមផ្ទះ ឬតាមទីផ្សារនានា នាមូលដ្ឋានខេត្តព្រះសីហនុ ប្រយោជន៍ ដើម្បីជួយបង្កាទប់ស្កាត់ រាល់សកម្មភាព ធ្វើចរាចរណ៍ទំនិញខូចគុណភាព, ក្លែងបន្លំស្លាកសញ្ញា, ផុតកំណត់កាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់ និងមានសារធាតុគីមីហាមឃាត់ជាដើម ដែលអាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ ជាអ្នកទទួលទាន ឬអ្នកប្រើប្រាស់។
មន្ត្រីជំនាញបន្តថា ចំពោះសកម្មភាពកាលពីព្រឹកមិញនេះ មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ បានរកឃើញ បង្គារមានស្រស់មានចាក់បញ្ចូលសារធាតុម្យ៉ាង ស្រដៀងគ្នាចាហួយចំនួន ៨០គីឡូក្រាម ដែលអាជីវករនៅតូបលេខ៨២៦ ដាក់លក់នៅក្នុងផ្សារលើ ស្ថិតក្នុងក្រុងព្រះសីហនុ។
មន្ត្រីកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុបន្តថា ក្រោយបានរកឃើញបង្គារមានលាយសារធាតុគីមីទាំងនោះ មន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើកំណត់ហេតុដកហូត បង្គារទាំង ៨០គីឡូនោះ ដើម្បីយកទៅដុតកម្ទេចចោល ស្របតាមនីតិវិធី។
នាឱកាសនោះដែរ មន្ត្រីជំនាញក៏បានតម្រូវឲ្យអាជីវករតូបលេខ៨២៦ ក្នុងផ្សារលើនេះ ធ្វើកិច្ចសន្យាបញ្ឈប់ការលក់ដូរម្អូបអាហារ ឬចំណីអាហារ ដែលមិនប្រក្រតី ឬមានលាយសារធាតុគីមីជាបន្តទៀតនាថ្ងៃខាងមុខ ព្រោះនឹងត្រូវប្រឈមចំពោះមុខច្បាប់។
មន្ត្រីសាខាកាំកុងត្រូលខេត្តព្រះសីហនុ ក៏បានធ្វើការអប់រំណែនាំដល់អាជីវករដទៃ ក្នុងផ្សារលើ ឲ្យពួកគាត់បានយល់ដឹងបន្ថែម និងចូលរួមអនុវត្តការងារលក់ដូរ របស់ខ្លួន ឲ្យស្របតាមច្បាប់ ស្តីពីការគ្រប់គ្រងគុណភាព សុវត្ថិភាព លើផលិតផល ទំនិញ និងសេវា ដើម្បីជៀសវាងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ ដែលជាអ្នកទទួលទាន ជាពិសេសនឹងប្រឈមការផ្តន្ទាទោសធ្ងន់ធ្ងរ៕ ដោយ ៖ ដែន សីមា