រដ្ឋាភិបាលបានអនុញ្ញាតឱ្យវិស័យឯកជនបន្តនាំចេញអង្ករសទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិឡើងវិញ បន្ទាប់ពីជាប់បំរាមមួយខែចំពោះការនាំចេញអង្ករសររបស់កម្ពុជា។ នេះបើយោងតាមសេចក្តីប្រកាសរបស់ក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិរញ្ញវត្ថុកាលពីថ្ងៃពុធ។
សេចក្តីជូនដំណឹង លេខប្រកាសលេខ ៣៩១៥ ចុះហត្ថលេខាដោយលោកឧបនាយករដ្ឋមន្ត្រីនិងជារដ្ឋមន្ត្រី ក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិងហិរញ្ញវត្ថុ អូន ព័ន្ធមុនីរ័ត្នបានមានប្រសាសន៍ថាយោងតាមការស្នើសុំរបស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា (CRF) ពេលនេះរដ្ឋាភិបាលអនុញ្ញាតឲ្យបន្តការនាំចេញអង្ករសមួយជំហានម្តងៗដោយផ្អែកលើការទិញ កិច្ចព្រមព្រៀងបញ្ជាទិញជាមួយប្រទេសក្រៅចាប់ពីថ្ងៃទី ២០ ឧសភា។
លោកនាយករដ្ឋមន្ត្រីហ៊ុនសែនកាលពីចុងខែមីនាបានបញ្ជាឱ្យបញ្ឈប់រាល់ការនាំចេញអង្ករនិងស្រូវចាប់ពីថ្ងៃទី ៥ ខែមេសារហូតដល់មានការជូនដំណឹងបន្ថែម។ ការសម្រេចចិត្តត្រូវបានធ្វើឡើងដើម្បីការពារការផ្គត់ផ្គង់ក្នុងស្រុកដើម្បីឆ្លើយតបនឹងការភ័យខ្លាចកង្វះស្បៀងអាហារដោយសារកូវីដ-១៩ ។
លោកបានមានប្រសាសន៍ថា“ ចាប់ផ្តើមពីថ្ងៃទី ៥ ខែមេសាយើងនឹងមិនអនុញ្ញាត ឲ្យ នាំចេញ អង្ករសទៅកាន់ទីផ្សារអន្តរជាតិទេ។ នេះក៏ព្រោះតែយើងចង់បន្តផ្គត់ផ្គង់តម្រូវការក្នុងស្រុក។ ទោះជាយ៉ាងណាអង្ករក្រអូបអាចត្រូវបាននាំចេញជាធម្មតា” ។
ទោះយ៉ាងណានៅចុងខែមុននេះ សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជា (CRF) បានស្នើសុំឱ្យរដ្ឋាភិបាលលុបចោលបំរាមនាំចេញអង្ករសឱ្យបានឆាប់តាមដែលអាចធ្វើទៅបានដូច្នេះរោងម៉ាស៊ីនកិនស្រូវអាចសម្អាតស្តុកចាស់និងសងបំណុលដែលជំពាក់អតិថិជន។
សំណើនេះនឹងជួយរោងម៉ាស៊ីនកិនស្រូវត្រៀមខ្លួនទិញស្រូវនៅដើមខែកក្កដាត្រូវបានធ្វើឡើងក្នុងកិច្ចប្រជុំអំពីស្ថានភាពអាជីវកម្មបច្ចុប្បន្ននិងវិធានការចាំបាច់ក្នុងកំឡុងពេលផ្ទុះនៃស្ថានភាពកូវីដ១៩ រវាងវិស័យឯកជនក្រសួងសេដ្ឋកិច្ចនិង ហិរញ្ញវត្ថុនិងដឹកនាំដោយឧបនាយករដ្ឋមន្ត្រី អូនព័ន្ធមុនីរ័ត្ន៕
ដោយ ៖ សម្ផស្ស