ស្ទឹងត្រែង៖ ពលរដ្ឋខ្មែរលើ រស់នៅភូមិហាងខូបាន សង្កាត់សាមគ្គី ក្រុងស្ទឹងត្រែង ខេត្តស្ទឹងត្រែង បានបន្តប្រពៃណីដុតក្រឡាន តាំងពីដូនតា រហូតមកទល់នឹងសព្វថ្ងៃ។
ទោះបីជាមិនល្បីដូចនៅខេត្តក្រចេះក្តី ក៏ក្រឡានខេត្តស្ទឹងត្រែង មានរសជាតិឆ្ងុយឆ្ងាញ់ បើសិនជាបានភ្លក្ស។ អ្នកភូមិបាននិយាយថា នៅភូមិហាងខូបាន កាលពីមុនមានប្រជាពលរដ្ឋប្រមាណជាង២០គ្រួសារ ប្រកបមុខរបរធ្វើក្រឡានលក់។ តែក្រោយមកមានជីវភាពធូរធារ ក៏ឈប់ខ្លះអស់ទៅ។
អ្នកស្រីប៉ ហេង អ្នកធ្វើក្រឡានលក់ នៅភូមិហាងខូបាន បានរៀបរាប់ថា មុននឹងធ្វើក្រឡានគេកាប់ដើមឫស្សីព្រៃ នៅខ្ចី មកកាត់ជាកង់ខ្លី ហើយយកអង្ករដំណើប ទៅលាងទឹករួចទុកឲ្យស្ងួតដាច់ទឹក ទើបយកមកលាយជាមួយ សណ្ដែកអង្គុយ។
បន្ទាប់មកយកអង្ករច្រកចូលក្នុងបំពង់ឫស្សី ដែលកាត់ជាកំណាត់ប្រវែង៣ទៅ៤តឹក រួចច្រកទឹកខ្ទិះដូង ក្នុងបំពង់ឫស្សី និងយកកាកដូង ដែលសល់ពីច្របាច់ខ្ទិះ រួចមកបិទមាត់បំពង់ឫស្សី ពេលដុតកុំឲ្យហូរខ្ទិះចេញ។
តាមការរៀបរាប់ប្រាប់ឲ្យដឹងថា ក្រឡានខេត្តស្ទឹងត្រែង ខុសពីខេត្តក្រចេះ ខេត្តកំពង់ចាម និងខេត្តដទៃទៀត ពីព្រោះរបៀបធ្វើក៏ខុសគ្នាដែរ។
គ្រួសារធ្វើក្រឡានលក់ បាននិយាយថា ដោយសារធ្លាប់ធ្វើតាំងពីដូន តាមកក៏ធ្វើលក់ក្នុងភូមិ និងដឹកទៅលក់នៅផ្សារស្ទឹងត្រែង។ មានពេលខ្លះ ក៏មានអាណិកជនខ្មែរ មកពីក្រៅប្រទេស បានកុម្ម៉ង់ឱ្យគាត់ដុតក្រឡាន តាមដែលគេត្រូវការ។
សូមបញ្ជាក់ថា របៀបដុតក្រឡានគេដាក់បញ្ឈរ រួចដុតឲឆ្អិនឫស្សីរោលឆេះប្រែជាខ្មៅ ទើបយកមកទទួលទានបាន៕
ដោយ៖សុខុម