ប្រាក់ចំណូលពីការនាំចេញបង្គាបានកើនឡើងដល់ ៣,៨៥ ពាន់លានដុល្លារកាលពីឆ្នាំមុន ពោលគឺកើនឡើង ១៥ ភាគរយពីមួយឆ្នាំទៅមួយឆ្នាំ បើទោះបីជាមានការបញ្ហាលំបាកដែលបណ្តាលមកពីវីរុសកូវីដ១៩យ៉ាងណាក្តី។
ដោយសារតែតម្លៃបង្គាឆៅក្នុងស្រុកមានតម្លៃថោកគិតត្រឹមចុងខែតុលា ហើយអ្នកបង្កាត់ពូជមិនបានចាប់អារម្មណ៍ចង់បន្តបង្កាត់ពូជនោះ ទើបធ្វើឲ្យមានការខ្វះខាតនៅដើមដើមឆ្នាំនេះ។ លោក Võ Văn Phúc អគ្គនាយកនៃសាជីវកម្មអាហារសមុទ្រវៀតណាម បានឱ្យដឹងថាតម្លៃបង្គានឹងបន្តកើនឡើងប្រសិនបើទីផ្សារនៅតែដដែល។
អ្នកវិភាគនិយាយថាឆ្នាំ ២០២១ នឹងមានអំណោយផលសម្រាប់ការនាំចេញបង្គានិងកែច្នៃដោយសារមានការបញ្ជាទិញកាន់តែច្រើនពីបរទេស។ អ្នកនាំចេញបានស្នើឱ្យមានវិធីសាស្ត្រដែលអាចបត់បែនបានសម្រាប់ទីផ្សារនិងធ្វើពិពិធកម្មផលិតផល។ សហគ្រាសត្រូវបានគេណែនាំឱ្យផ្តោតលើការឆ្លើយតបតម្រូវការទីផ្សារចំពេលមានការរាតត្បាត។
អគ្គលេខាធិការសមាគមវៀតណាមនៃអ្នកនាំចេញនិងអ្នកផលិតគ្រឿងសមុទ្រ (VASEP) លោកTrương Đình Hòeបាននិយាយថាកិច្ចព្រមព្រៀងពាណិជ្ជកម្មសេរីរវាងសហភាពអឺរ៉ុបនិងវៀតណាម (EVFTA) ដែលបានចូលជាធរមានកាលពីខែសីហាបានបើកឱកាសសម្រាប់អ្នកនាំចេញបង្គា។ លោកស្នើធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវគុណភាពដើម្បីបញ្ចុះបញ្ចូលអតិថិជនឱ្យបង់ថ្លៃខ្ពស់។
លោកបានមានប្រសាសន៍ថាការផ្គត់ផ្គង់ដោយកម្រអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់អ្នកនាំចេញនិងអ្នកកែច្នៃបង្គា។ លោកបានបន្ថែមថាប្រសិនបើពួកគេខកខានមិនបានវាយតម្លៃពីស្ថានភាពពិភពលោកនិងកែតម្រូវផលិតកម្មឱ្យបានល្អពួកគេនឹងជួបការលំបាកក្នុងការស្វែងរកឱកាសនៅឆ្នាំនេះ៕ – VNS